Ovifat

Ke konci ledna nám v Belgii konečně napadl sníh, tedy přesně řečeno v Kesseltu nebylo skoro nic, ale v kopcích Arden ho bylo dost i na sjezdovky. Takže jsme strávili pár hodin klikáním a rozhodováním se kam pojedme na „hory“ :-). Hned ze začátku jsme si řekli, že se nejdřív půjdeme jen mrknout a následující víkend bychom vzali podle možností i lyže. Z různých sjezdovek, protože se nedá mluvit o lyžařckých centrech, jsme vybrali sjezdovku v Ovifatu.

Další sjezdovky v oblasti:

sjezdovka

I když jsme se snažili, tak jsme z domu vyjeli až kolem desáté a v Ovifatu jsme byli kolem jedenácté. Téměř všechny přístupové cesty byly zablokované auty, takže jsme měli pocit, že se zde celá Belgie rozhodla právě dnes lyžovat. Okamžitě jsme změnili plán a auto nechali na hlavní cestě u Centre Nature de Botrange. Z tama jsme se pěšky vydali zpět k Ovifatu a ke sjezdovce. Cesta byla hodně prošlapaná, ale našlo se pár zoufalců, kteří se tam snažili z běžkama. Většinou to byli experti, kteří na běžkách stáli poprvé a hned šli takovou cestou necestou. Nám se však pěšky šlo výborně a sněhu jsme si užívali a pěkně řádili. Přímo nad sjezdovkou jsme dali sváču a koukali na lyžaře. Sjezdovka byla fajn, ale pro naše prvolyžaře byla moc prudká a navíc jen s normálním vlekem (nic malého pro děti). Před návratem jsme ještě chvíli zabobovali na svahu naležejícímu k areálu.

Počasí nám vyšlo, protože krásně svítilo sluníčko a námraza na sněhu vykouzlila nádherné ledové vločky. Prostě paráda. Bohužel následující víkend z našeho plánu zbyly jen trosky, protože přišla obleva a navíc jsme byli nemocní. Myslím si však, že po týdnu stráveném na lyžích v Krušných horách, bychom příští rok nějaké sjezdovky zvládnout mohli :-).

obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Radim | 22. 1. 2017 Ne 20.34 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 261x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: