Šumava - výlet na Plechý

Tento den jsme podnikli megavýlet celé dovolené, tj. výlet na Plechý.

Auty jsme dojeli na německé straně na parkoviště pod Třístoličník. Nejdříve jsme prolezli místní skály, a poté se vydali hřebenovkou na Plechý. Stezka se nám líbila, předcházeli jsme všechny ty sváteční turisty a hráli do nekonečna „zem je láva“.

obrazek

Na skalách na Trojmezné jsme poobědvali naše lepeňáky a pokračovali dál. Ondrovi se líbily hraniční patníky, sedal si na ně a říkal, že má jednu půlku zadku v ČR a druhou půlku v Německu. Pak čučel, když jsme došli na Trojmezí a mohl být zároveň i v Rakousku.

obrazek obrazek

Já jsem v těchto končinách nikdy nebyl (děti ani nemluvě), a tak nám tam ani nechyběly ty stromy (po kterých tam zůstaly jen soušky a pařezy) a brali jsme ty pláně jako samozřejmost. Na Plechém jsme udělali pár fotek, já s Koflem a Verčou jsme si ještě zaběhli po žluté na Kučerovu vyhlídku a k pomníku A. Stifera. Všem doporučuji tam zajít, když už budete na Plechým. Je to kousek a je z tama pěkná vyhlídka na Plešné jezero a v dáli na Lipno.

obrazek
obrazek

obrazek Zpět už někteří šli s vyplazenými jazyky, ale nakonec jsem byl překvapen, že i ti nejmenší to zvládli na pohodu (někteří jako Jožin chvílemi na „koníčku“).

V Bischofsreutu jsme se stavili v místní Edece, abychom nakoupili nějaké jídlo a maso na grilování. Někteří zašli k místnímu řezníkovi hned vedle, já nakoupil naložené maso přímo v obchodě a nelitoval jsem.

Celý výlet jsme zakončili ještě zaslouženou zmrzkou v super Gelaterii Strážný

Radim | 6. 8. 2020 Čt 22.19 | Cestování, Česká republika | Tisk | 116x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: