Šumava - výlet kolem řeky Vydry

Ve středu se nás pár domluvilo na výlet kolem řeky Vydry. Po pár deštivých dnech jsme očekávali všude nápor turistů, obzvláště na takto exponovaném místě. Nakonec to nebylo tak hrozné, ale i tak jsem zvládl zaparkovat v zákazu vjezdu a byl z toho celý den nervózní :-).

Auta jsme nechali u Čeňkovy pily a čekali na autobus, který nás měl vyvést nahoru na Rokytu. Vzhledem k tomu, že parkoviště u zastávky už bylo plné (vodáků), tak někteří chytřejší riskli zajet o kilometr níže a zaparkovat auto na parkovišti v Údolí Otavy, a někteří jej nechali v zákazu vjezdu přímo nad zastávkou :-(. Autobus nakonec přijel s řádným zpožděním a téměř plný. Řidič řekl, že vezme jen rodiče s dětmi, a tak jsme se štěstím přeskočili asi dva postarší páry a všichni se natlačili do zbytku volného místa.

Na Rokytě jsme nejdříve zapluli do informačního střediska Rokyta. Když jsem vylezl ven, tak jsem se nestačil divit – všichni vybalili lepeňáky a pustili se ještě před začátkem výletu do oběda. Kousek od budovy je podobná geologická expozice, kterou jsem tak obdivoval ve Stožci. Po nasycení těch hladových krků jsme se konečně vydali k řece Vydře a podél ní dolů zpět k autům.

obrazek obrazek

Po dvou dnech řádných dešťů bylo v řece plno vody, která měla barvu kofoly. Stezka se nám líbila, akorát to byla taková široká masovka pro „pražáky“ :-). Řeka v některých místech vytváří úchvatné divoké peřeje s obrovskými balvany. Zhruba uprostřed údolí se nachází vyhlášená Turnerova chata. Bylo tam plno, ale po chvíli čekání jsme si vystáli dva stoly. Dali jsme si nějaké mňamky a pokračovali dál.

obrazek
obrazek obrazek

Při návratu k autům jsme si oddechli, že tam jsou (tedy, že je neodvezla odtahovka) a že nejsou odřená nějakým kláďákem :-). S malým překvapení jsme si přečetli předvolací lístek na městskou polici v Kašperských horách. Takže jsme si výlet ještě zpestřili návštěvou policie jako největší zločinci :-). Nakonec to dopadlo dobře – přiznali jsme se, zaplatili jsme přiměřenou pokutu, poděkovali a jeli domů.

Odkaz na pěkný článek na Ověřeno rodiči – Naučná stezka Povydří

Radim | 5. 8. 2020 St 22.18 | Cestování, Česká republika | Tisk | 95x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: