Pirohy

Na tento víkend jsem doma slíbil, že si trochu oprášíme ruskou kuchyni. S polévkou to bylo jasné hned od začátku – co jiného než boršč. Hodně dávno, když jsem byl ještě mladý :-) a chodil do skautu, s námi chodil kamarád (s kořeny odněkud z Ukrajiny), jehož tatínek v okénku prodával horké pirohy. Vždy nám pár donesl a ještě teď si pamatuji, že se po nich vždy slehla zem. Takže jsem se rozhodl, že najdu nějaký recept na smažené pirohy s masem (kamarád vždy donesl nějaké sladké).
20201107_131019-nahled

Nechal jsem se inspirovat následujícími recepty:

Ingredience na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 220 ml mléka
  • půlka kostky droždí
  • 5 lžící oleje
  • 2 vajíčka
  • sůl
  • trochu cukru na kvásek

Ingredience na masovou náplň:

  • 400 g hovězího masa (sekanou)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • trochu sýra (Gouda v našem podání)
  • koření (pepř, tymián, paprika)
  • malý rajský protlak
  • sůl

Připravit těsto byla klasika – nejdřív kvásek, a pak vše smíchat se zbytkem a nechat nakynout. Mezitím jsem osmažil na jemno nakrájenou cibulku a přidal sekanou a další maličkosti. Sýr jsem přimíchal až úplně na konci, jen aby se trochu rozpustil.

Jakmile bylo tak akorát před obědem, tak jsem těsto rozválel, vykrájel kruhy a naplnil je masovou náplní. Pirohy jsem nechal chvíli ještě nakynout, a poté jsem je smažil na oleji.

20201107_131426-nahled

Pirohy všem chutnaly, jen já jsem očekával trochu víc (asi mi ty sladké šmakovaly víc :-) ).

Sladká varianta pirohů (musím zkusit někdy příště):

Radim | 7. 11. 2020 So 16.55 | Vaření, Hovězí maso | Tisk | 183x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: