Boršč
Mrazy venku pokračují, a tak i my pokračujeme s ruskou kuchyní. Tentokrát jsem uvařil boršč . Nechal jsem se inspirovat následujími recepty:
Použité ingredience
- vepřové maso s kostí
- hovězí zadní (kosti už nebyly)
- koření (nové koření, pepř, bobkový list)
- cibule
- trochu mrkve, celeru, petržele nakrájené na kostičky
- kysané zelí
- dvě brambory
- dvě řepy
- konzerva krájených rajčat
- klobáska (slaninu jsem nekoupil)
- trochu červené mleté papriky
- kysaná smetana
- sůl a pepř
- Maso jsem dal s kořením večer do papiňáku a zhruba 1 hodinu a 20 minut nechal vařit. Poté jsem vyjmul maso, které jsem nakrájel. Jelikož už bylo pozdě, tak jsem maso dal zpět do vývaru a ten (vychladlý) dal přes noc do ledničky.
- Druhý den ráno jsem připravil všechnu zeleninu a dal jsem ji trochu osmahnout s cibulkou a na kostičky nakrájenou klobásou. Mezitím jsem vařil červenou řepu.
- Vše (osmahlou zeleninu, rajčata, brambory nakrájené na kostičky, zelí, červenou řepu částečně postrouhanou a částečně na kostičky) jsem dal do hrnce s vývarem a zhruba třičtvrtě hodiny vařil. Boršč jsem ještě trochu dochutil paprikou, pepřem a solí. Ocet ani citrón jsem nedával.
- Boršč jsme ozdobili na talíři kysanou smetanou a byl výborný – jak od mý mamky