Krůtí stehna na červeném zelí
Po dlouhé době jsem chtěl udělat nějakou změnu v našem jídelníčku, a tak jsem vymyslel, že si dáme krůtí maso. Marťa se podařilo v místním „Makru“ kupit velké krůtí kýty a mohl jsem se pustit do pečení. Moje představa byla pečené krůtí kýty na červeném zelí. Marťa si k tomu přidala, že takové maso se peče pomalu, a tak jsem si našel následující recepty a pustil se do díla.
Ingredience:
- 4 krůtí spodní stehna
- máslo
- koření jako tymián, rozmarýn
- sůl a pepř
- česnek
Stehna jsem na pár místech propíchl nožem a vecpal do děr máslo. Zbytek másla jsem rozetřel na kůži z obou stran. Stehna jsem osolil, opepřil a vložil do pekáče. Podlil jsem je vodou, přidal trochu koření a česnek a dal péci na 180 °C na půl hodinu (pod alobal). Poté jsem teplotu snížil na 160 °C a zhruba po další hodině jsem kolem stehen rozprostřel červené zelí. Stehna jsem v průběhu párkrát prolil výpekem. Troubu jsem vypnul až mi přišla stehna upečená .
Za mě musím říci, že to bylo dobré, jen Marťa nebyla nějak nadšená.
Radim | 21. 11. 2020 So 20.15 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 208x