Treska v rajčatové omáčce

Dopoledne jsme řádili na čerstvě napadnutém sněhu a na oběd to chtělo nějakou lehkou a zdravou rychlovku. Odhodlala jsem se zkusit recept na tresku v rajčatové omáčce. Jako přílohu jsme měli hranolky z trouby.
20210207_121837-nahled
  • 4 plátky tresky (každá po 200 g)
  • 400 g nakrájených rajčat v plechovce
  • 4 ks ančovičky (nedávala jsem)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 200 g cherry rajčat
  • 50 g černých oliv bez pecek (hrst)
  • snítka čerstvého oregana
  • snítka čerstvého tymiánu
  • pepř a sůl
  • olivový olej
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a ančovičky najemno a osmažíme spolu na troše olivového oleje. Přidáme rajčata z plechovky. Pokrájíme bylinky, přidáme do omáčky a dochutíme solí a pepřem. Plátky tresky vložíme do omáčky a také osolíme a opepříme. Přidáme cherry rajčata na stonku a olivy. Přikryjeme poklicí a vaříme 10 – 15 minut (podle tloušťky plátků tresky).
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek

Martina | 7. 2. 2021 Ne 12.01 | Vaření, Jídla z masa, Ryby a plody moře | Tisk | 180x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: