Zeeland - na kánoích v centru Kanoa

Tento den byl naším posledním z dovolené na Zeelandu. Ráno jsme se dobalili a zajeli vrátit klíče k mlýnu. Děti pořád chtěly někde vyzkoušet kajak, a tak jsme opět zajeli do centra Kanoa a na dvě hoďky si vypůjčili dvě loďky. Poté jsme se kolem oběda vyplácli na stejné pláži jako minule. Nebylo tak teplo jako v úterý, a tak jsme chvíli poleželi na dece a Ondra chvíli pouštěl draka. Kolem třetí jsme sedli do auta a vyrazili směrem na Bergen op Zoom. Našli jsme si tam velice pěknou rozhlednu Uitzichttoren Pompejus v areálu pevnosti Fort De Roovere. Dojet pak domů už znamenalo zhruba hodinu jízdy po dálnici.

20210604_120528-nahled

Když jsme dojeli k centru Kanoa, tak nás překvapilo, že opičí dráha byla úplně plná, obsazená dětmi z nějakého většího školního výletu. V úterý jsme měli tedy štěstí, že jsme měli dráhu jen sami pro sebe :-).

Od obsluhy jsme vyfasovali dvě lodičky a rady kam zajet. Takže jsme zajeli až ke konci slepého ramene De Piet a zpět. Nejdřív jsem jel s Verčou, které to docela šlo a u ústí jsem nalodil Ondru. Ten se také snažil, ale byl moc zbrklý a pádloval moc rychle a nešlo mu vysvětlit, že má zpomalit :-). Na chvíli zpomalil, a poté opět zrychlil, a tak jsme se tam mlátili pádly.

Na chvíli jsme zajeli do vedlejšího přístavu, a pak objeli dva ostrůvky naproti (Bastiaan de Langeplaat a Spieringplaat). U ostrůvků se nám líbilo, protože tam byla čistá mělká voda, takže na dně byly vidět různé mořské potvory. Dvě hoďky na loďce nám bohatě stačily a myslím, že máme na dlouhou dobu vystaráno. Děti zjistily, že to je docela námaha a že loďka nepluje „sama“.

Bylo ještě docela brzo, a tak jsme opět zajeli na pláž, která se nachází hned za centrem Kanoa. Vzdušnou čarou to může být tak dvě stě metrů, ale autem se to muselo docela objet. Deku jsme roztáhli na stejném místě a dali dnešní oběd. U parkoviště je budka s občerstvením „Paviljoen meerzicht wolphaartsdijk“, což se docela hodilo – nanuk a kafe nikdy neuškodí :-).

20210604_162105-nahled

Po tomto odpočinku jsme sedli do auta a přesunuli se kousek za Bergen op Zoom k pevnosti Fort De Roovere. Pevnost sama nás v tu chvíli moc nezajímala (i když by stálo zato si jí více prolézt a přečíst informační tabule). Hlavním bodem však byla rozhledna Uitzichttoren Pompejus a průchod přilehlým kanálem. Trochu nás strašilo počasí, protože z dáli se stahovala mračna a bylo slyšet hřmění. Nakonec jsme rozhlednu i průchod zvládli, jen ke konci na nás spadlo pár kapek.

obrazek obrazek

Tímto jsme v podstatě zakončili naši dovolenou na Zeelandu a jeli domů. Celý týden se nám vydařil – počasí bylo ideální, a tak jsme zvládli zrealizovat veškeré naše plány a i něco navíc. Tot ziens Zeeland!

Radim | 4. 6. 2021 Pá 22.12 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 65x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: