Alpy 2021 - Mölltaler gletscher

Mölltaler gletscher je kousek od Flattachu, a tak by byl hřích se tam nejuknout. Babička, děda, Iva a Jožin tam už byli v neděli, ale prý tam klidně půjdou znovu. Ze začátku jsme se nemohli domluvit na trase, protože i ta minimální byla pro někoho maximální :-). No, nakonec jsme se nějak domluvili a zhruba půlku jsme šli spolu, a poté jsme se rozdělili.

20210819_115606-nahled

Začněme však od počátku. Ráno bylo opět ve znamení příprav na vysokohorskou turistiku a přesun na parkoviště pod lanovku Mölltaler Gletscher Express – což je v podstatě vagón na laně jedoucí po kolejích v tunelu dlouhém přibližně 5 km.

obrazek

Tato lanovka nás vyvezla do 2250 m.n.m. a odtud jsme vyrazili po asfaltce směrem na Weißsee a kolem přehrady Hochwurtenspeicher, která byla vypuštěná a probíhaly na ní stavební práce. Kousek nad přehradou jsme se rozdělili, protože my jsme měli v plánu vyjít k Duisburger Hütte a dát si tam na oběd nějaké místní jídlo.

obrazek

Chalupa byla fajn, pár lidí jedlo na terase, ale my jsme zalezli dovnitř do tepla a užili si úplně prázdnou restauraci :-). Jídlo bylo fajn.

20210819_135502-nahled

S plnými břichy jsme pak šli k horní stanci lanovky Eisseebahn, kde jsme si užili trochu koulovačky a spojili se s naší „odpočinkovou“ bandou. Cesta dolů byla trochu nervózní, protože jsme se obávali, že Mölltaler Gletscher Express bude plný. Nakonec jsme se do vozu lanovky dostali téměř mezi prvními, ale později se naplnila málem k prasknutí. Dole bylo krásně teplo, a tak jsme ještě na parkovišti u vodopádu Bachfassung Fragantbach zbaštili zbylé lepeňáky a sušenky a jeli do penzionu.

obrazek

Musím říci, že se mi nakonec výlet docela líbil :-).

Odkazy na mapy:

Vzhledem k tomu, že bylo pěkně, tak jsem ještě k večeru vyběhl do kopců až k Almdorf Gipfelglück. Hned na začátku jsem si natrhl koleno, ale jinak jsem si běhu náramně užil – cca 8 km pořád do kopce, a pak pořád dolů – prostě paráda.

obrazek

Odkazy na mapy:

Radim | 19. 8. 2021 Čt 14.39 | Cestování, Rakousko | Tisk | 112x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: