Gulášová polévka plná zeleniny

V lednovém čísle časopisu z obchodu Dirk mě zaujal recept na gulášovou polévku. Gulášová polévka, tak jak ji znám v ČR, má tři základní ingredience: mleté maso, brambory a mletá paprika. Tento recept má místo mletého masa hovězí kousky a navíc spoustu zeleniny (pórek, paprika, cuketa, žampiony, rajčata z plechovky).
20220118_172325-nahled
  • 450 gramů hovězí pečeně (nakrájené na kostky)
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • sůl
  • 50 gramů másla
  • 1 balíček předkrájené zeleniny na špagety (400 g) – já jsem místo toho nakrájela zeleninu, kterou jsem doma zrovna měla: 1 menší pórek, 1 červená paprika, 1 červená cibule, 1 žlutá cibule, půl batátu, půl menší cukety)
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 400 gramů nakrájených rajčat (plechovka)
  • 2 kostky hovězího vývaru (nemusí být)
  • 4 brambory

Hovězí maso nakrájíme na kostičky a posypeme polovinou papriky, solí a čerstvě mletým pepřem. V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran 5 minut opékáme. Posypeme kmínem a kajenským pepřem a krátce orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata z plechovky se 750 ml vody a navrch rozdrobíme kostky vývaru. Přikryjeme poklicí, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme polévku 60 minut provařit.

Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky. Po 60 minutách je spolu se zeleninou ze zeleninového balíčku přidáme do hrnce. Necháme společně provařit dalších 30 minut. Dochutíme solí a pepřem.
obrazek obrazek

Martina | 18. 1. 2022 Út 13.08 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 96x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: