Beskydy - kolem pralesa Razula

Ve středu nás část bandy opustila a jela se projet na kolech. My s Pipinama jsme vyrazili na procházku do okolí pralesa Razula.

obrazek

V 10:23 jsme se autobusem svezli na rozcestí Podťaté a odsud po modré značce šplhali nahoru do kopce až k rozcestí Pod Bařinkou. Cestou jsme se zastavili u nádherného a obrovského buku opředeného mnoha pověstmi. Dolů jsme sestupovali po asfaltové cyklostezce kolem pralesa Razula do Leskového, kde jsme se zastavili na oběd v Karlovském minipivovaru Pod Pralesem. Raďa si zde pak ještě zakoupil nějaká piva k degustaci na večer. Ve 14:25 jsme jeli busem zpět k našemu penzionu.

Ušli jsem 7 km.

Poznámka: Od bistra Razula vede stezka pro rodiče se dětmi Hledej poklad na Razule. My jsme šli sice v protisměru, ale všechny úkoly a výsledný kód jsme zvládli vyřešit.

Odkazy na mapy:

K večeru kolem 17. hodiny se naše menší skupinka ještě vydala na 3 km procházku s koloběžkami omrknout Kardiostezku Dr. Elingera. Tzv. Elingerka se nachází kousek od hospody Kyčerka v malebném údolí Pleskovec. Ještě než se k ní dostanete, tak doporučuji prohlédnout si kapli sv. Huberta a projít se Galerií soch. Ta je celoročně volně přístupná a jednotlivá zastavení mají připomínat řemesla a dovednosti lidí žijících v náročných podmínkách odlehlých oblastí Valašska. Elingerka je kousek nad ní v lese. Jde o 1 km stezku s 16 zastaveními, které prověří vaši kondičku, potrápí díky hlavolamům mozkové závity a nejmenší děti ocení herní prvky.

obrazek obrazek obrazek obrazek

Čtvrtek 5.8.2021 – hry a palačinková párty

Ve čtvrtek celý den pršelo. Sledovali jsme radar, jestli se náhodou v mracích neudělá nějaká díra a budeme moci vyrazit ven. Bohužel pršelo vydatně a vytrvale. Celý den tak byl ve znamení stolních her. Odpoledne začal strejda Kofl dělat palačinky a proběhla tzv. palačinková párty.

obrazek

Iva s Vlastíkem si tento den užívali na svatbě kamarádů. Přijeli až o půlnoci a dovezli výslužku, na kterou jsme se hned všichni s radostí vrhli.

Martina | 4. 8. 2021 St 13.51 | Belgie a NL, Česká republika | Tisk | 88x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: