Beskydy - rozhledna Miloňová a karlovská pouť

V sobotu jsme se opět rozdělili na turisty a cyklisty. Dopoledne jsme zvládli výlet na rozhlednu Miloňová, odpoledne jsme vyrazili na pouť do Velkých Karlovic a večer samozřejmě nemohla chybět olympiáda pro děti.

Ráno jsme chvíli uvažovali, že na rozhlednu Miloňová vyrazíme rovnou z penzionu. Akorát že by to byl další 14 km výlet, což už by asi bylo po včerejšku docela dost. Takže jsme vzali auta a dojeli na parkoviště Velká Hanzlůvka a vyrazili na 5 km zelený turistický okruh. Nejprve po příjemné asfaltce, ale pak se zelená odpojila do lesa a začalo docela drsné stoupání. Lesní cesty byly proměněné v bahniště. Naše Verunka to vzala jako výzvu, sundala si boty a udělala si z toho stezku bosou nohou. Cestou dolů z rozhledny ji napodobil i Jožin a později i Jasmínka. Rozhledna je 24m vysoká a byl z ní krásný výhled.

Ušli jsme 5 km.

Odkazy na mapy:

obrazek obrazek obrazek

Odpoledne kolem 16. hodiny jsme se šli podívat na karlovskou pouť. Bylo krásné počasí, a tak tu bylo narváno. Nejdřív jsme si prošli stánky s řemeslnými výrobky, ochutnali typické sladkosti (frgál, trdelník), a pak zašli i na kolotoče (autíčka a točící se lavici).

obrazek obrazek obrazek

Večer jsme pro děti nachystali olympiádu. Vždycky se na ni strašně těší a všechny úkoly plní s velkým nadšením a nasazením.

obrazek obrazek

Neděle 8.8.2021 – odjezd

Ráno jsme se sbalili, uklidili pokoje a po 10. hodině jsme se se všemi rozloučili a odjeli na Lipinu.

Myslím, že jsme toho za týden zvládli docela dost. Už se těšíme na další podobné dovolené.

Martina | 7. 8. 2021 So 13.59 | Cestování, Česká republika | Tisk | 17x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: