Na kole z Den Helderu do Castrica

Jednu věc, kterou v Nizozemsku milujeme, jsou duny a nejlépe duny „na kole“. Tím, že už jsme téměř jednou nohou v Česku, tak jsme si na rozloučenou s dunami naplánovali cyklovýlet z Den Helderu do městečka Castricum. Je to v části Nizozemska nad Amsterdamem, kde jsme ještě nebyli a víme, že to tam je pěkné. Ráno jsme zavezli děti do školy a sami vyrazili autem směrem na Amsterdam.

20220629_123935-nahled

Za necelou hodinu jsme byli u nádraží v Castricu. Dle plánu jsme měli mít dost času, ale vypadalo to, že můžeme stihnout dřívější zpožděný vlak, a tak to byla jako obvykle docela „hoňka“. Cílovou stanicí byl Den Helder, který už známe z předchozích výletů.

obrazek 20220629_104332-nahled

V Den Helderu jsme se nezdržovali a hned vyrazili k moři a dále po cyklostezce vedoucí po hrázi a v dunách směrem na jih. Ze začátku jsme trasu znali a věděli, že to tam je super, ale na úrovni městečka Julianadorp jsme se dostali do neprozkoumaných končin.

obrazek

Počasí nám docela vyšlo, protože svítilo sluce a bylo příjemně. Bohužel však foukal protivítr, a tak jsem slyšel celou cestu, že jsme měli jet naopak jak navrhovala Marťa :-).

Dalším obvyklým problémem bylo hledání místa, kde se nabaštíme. Nakonec jsme až ve dvě zapadli na zahrádku restaurace Struin u vesničky Groet. V tu chvíli však u Marťa v sobě měla „záchranné“ bulky, takže pořádný oběd jsem si dal jen já.

obrazek obrazek

Trasa dále pokračovala převážně přes duny a skrze lesy, což bylo přesně to, proč jsme tam jeli. Bylo to tam super! V jedné části jsme míjeli i květinová pole, tentokrát to však již nebyly tulipány, ale jiné „potvory“ :-).

obrazek

Celý den jsme si náramně užili a projížďku v této části Nizozemska doporučujeme. Ujeli jsme zhruba 65 km.

Odkazy na mapy:

Radim | 29. 6. 2022 St 20.11 | Cestování, Belgie a NL, Cykloturistika | Tisk | 29x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: