Cyklovýlet do Zaanse Schans

Ve skanzenu Zaanse Schans jsme již byli mockrát, ale pořád nás to tam lákalo. Tentokrát jsme tam vyrazili snad na poslední společný cyklovýlet v Nizozemsku. V plánu jsme měli konečně navštívit muzeum čokolády Verkade ExperienceZaans Museum a De Zaansche molen muzeum.

20220703_152608-nahled

Kola jsme hodili na střechu auta a vydali se kousek na Amsterdam do města Landsmeer. U tamního sportovního areálu jsme si našli pěkné parkoviště, které bylo ideálním východištěm dnešního výletu.

Hned na začátku jsme obdivovali větrný mlýn De Twiskemolen a po chvíli jsme zajeli do stejnojmenné rekreační oblasti Twiske-Waterland. Trochu nám dalo práci se proplést všemi těmi cestičkami a projet oblast tak, jak jsme potřebovali, ale nakonec se podařilo. Vyjeli jsme na její severní části, odkud jsme se po chvíli napojili na cyklostezku vedoucí kolem železnice k Jagersplas. Tam jsme si našli pěknou lavičku a dali si sváču. Do Zaanse Schans to poté už bylo jen pár kilometrů.

obrazek obrazek obrazek

Nejdřív jsme si zašli do muzea čokolády Verkade, a poté jsme ještě prochodili známá místa. Z areálu jsme popojeli kousek na sever do toho muzea mlýnů. Bylo to tam takové poklidné – shlédli jsme pěkné video a já jsem opět obdivoval různé modely větrných mlýnů. Obě dvě muzea byly fajn a pokud už máte v Zaanse Schans vše prochozené, tak se mrkněte i sem.

20220703_161524-nahled

Cestu zpět jsme zvolili tak, abychom se nevraceli po stejné cestě a abychom si ještě užili krásné cyklostezky podél kanálů a poldrů. Ke konci jsme opět vjeli do Twiske-Waterlandu a zastavili se na dětském hřišti „Avonturenspeeltuin“. Děti se tam docela vyblbly a i my jsme s nimi některé překážky prochodili.

Počasí nám vyšlo na jedničku a myslím, že jsme si vše užili :-).

Odkazy na mapy:

Radim | 3. 7. 2022 Ne 18.23 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 62x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: