Čokoládové řezy na plech s kefírem
Hledala jsem nějakou buchtu s kefírem a vyskočil na mě recept od Josefa Maršálka. Verči moc chutnala, byla vláčná a krásně nadýchaná.
Piškot
- 340 g hladké mouky (dala jsem 150 g hladké celozrnné a 290 g hladké)
- 30 g kakaa
- 125 g cukru krupice
- 3 g skořice
- 6 g jedlé sody
- 500 g kefíru (lze nahradit i podmáslím nebo jogurtem)
- 200 g oleje
- 1 vejce M
- 2 g soli
V jedné míse důkladně smícháme všechny sypké ingredience tak, aby se jedlá soda dostala do všech částí směsi.
Ve druhé míse promícháme tekuté ingredience a pak vše přilejeme k sypké směsi. Promícháme do krásné hladké směsi. Mícháme metličkou, nic nešleháme.
Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech.
Pečeme v předehřáté troubě na 170–180 stupňů asi 15 minut.
Poleva a ozdoba
- 250 g zakysané smetany
- 125 g hořké čokolády
- 20 g másla
- kakaové boby (nedávala jsem)
Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni a promícháme do hladka.
Pak do čokolády vmícháme smetanu a zlehka zamícháme. Vyklopíme na korpus a rozetřeme. Řezy můžeme ozdobit kakaovými boby a necháme vychladit.
Martina | 8. 11. 2025 So 17.47 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 34x


