Dušená kapusta
Toto sobotní dopoledne jsme si s Marťou rozdělili role při vaření. Marťa připravovala studený piškotový dortík a já jsem vařil na oběd dušenou kapustu.
Kapustu jsme nikdy nevařili, a tak jsme se mrkli na net a našli nějaké recepty. Nakonec jsme náš postup trochu upravili a použili následující suroviny:
- kapustu
- pár brambor
- dvě nožky klobásky
- česnek a cibuli
- mouku
- sůl, pepř
Postup byl jednoduchý . Nakrájel jsem kapustu a dal ji vařit. Během té doby než mi změkla, jsem si oloupal brambory a nakrájel na kostičky a uvařil. Připravil jsem si cibuli a česnek. Jakmile byla kapusta docela měkká, tak jsem začal smažit cibulku a když byla tak napůl, tak jsem ji zasypal moukou a udělal zásmažku. Poté jsem už vše smíchal dohromady – nejdříve kapustu s cibulovou zásmažkou, a pak jsem přidal brambory a klobásku. Po osolení, přidání koření a česneku jsem vše ještě chvíli vařil.
Nakonec se musím pochválit , napoprvé se mi to docela povedlo, Martě i mě chutnalo.
Dušená kapusta
Radim | 29. 3. 2008 So 16.48 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Zelenina | Tisk | 2984x