Kynuté knedlíky s ovocem
- 1kg hrubé mouky
- necelý 1/2 l mléka
- 30g droždí
- 20g cukru
- 1 vejce
- lžíce soli
- čerstvé, kompotované nebo zmrazené ovoce na plnění
- nastrouhaný tvrdý tvaroh a moučkový cukr na posypání
- rozehřáté máslo na přelití
Mouku prosejeme do mísy, přilijeme droždí vykynuté v mléce s cukrem, vejce rozkvedláné v části mléka a sůl. Vypracujeme středně tuhé těsto, které necháme vykynout.
Vykynuté těsto vyválíme na plát asi 1 cm silný a tvořítkem vykrajujeme kolečka. Do středu každého dáme ovoce, okraje placiček spojíme, zakulatíme a necháme asi ještě 10 minut kynout.
Knedlíky dáváme vařit do osolené vody, aby volně plavaly. Vaříme je přikryté 5 minut. Potom je obrátíme a nepřikryté je dovaříme dalších 5 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a natrhneme vidličkou, aby vyšla pára.
Sypeme je najemno nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a podáváme přelité rozehřátým máslem.
Martina | 24. 7. 2007 Út 21.09 | Vaření, Sladká kuchyně, Sladká jídla | Tisk | 1095x