Žemlovka s jablky

  • 8 starých rohlíků (veka nebo toastový chléb)
  • 0,6 l mléka
  • 3 vejce
  • 4 jablka
  • 50g cukru moučka + cukr do jablečné nádivky
  • 1 vanilkový cukr
  • 50g másla + 50 g másla na polití
  • skořice, rozinky, ořechy

V teplém mléku rozšleháme vanilkový a moučkový cukr, vejce a rozpuštěné máslo. Rohlíky nakrájíme na kolečka a v široké míse je zalijeme mléčnou směsí. Množství mléka můžeme nepatrně upravit podle tvrdosti (suchosti) rohlíků. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Posypeme mletou skořicí, moučkovým cukrem (dle sladkosti jablek) a zamícháme. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno urovnáme polovinu připravených rohlíků, na ně rozprostřeme jablkovou nádivku a zakryjeme druhou polovinou rohlíků. Povrch hezky uhladíme a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme v předehřáté troubě 30–40 minut při 150–160 °C.

Martina | 24. 7. 2007 Út 21.28 | Vaření, Sladká kuchyně, Sladká jídla | Tisk | 2719x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejl Iveta

tak takouvouhle zemlovku bych si hnedka dala :-) super recept diky ! kdybyste ji nekde varili pro lidi, tak hned prijdu, mam skoro dvouleteho synka-tak jemu upecu trosku jednodussi bez skorice a orechu, ale i kdyz-mozna by mu ani tohle nevadilo vlastne, nevim…

20. 10. 2008 Po 12.37

[2]reagujmejlweb dada

asi dobrý recept, ale mi to moc nemusíme :-|

4. 10. 2012 Čt 19.53

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: