Žemlovka s jablky
- 8 starých rohlíků (veka nebo toastový chléb)
- 0,6 l mléka
- 3 vejce
- 4 jablka
- 50g cukru moučka + cukr do jablečné nádivky
- 1 vanilkový cukr
- 50g másla + 50 g másla na polití
- skořice, rozinky, ořechy
V teplém mléku rozšleháme vanilkový a moučkový cukr, vejce a rozpuštěné máslo. Rohlíky nakrájíme na kolečka a v široké míse je zalijeme mléčnou směsí. Množství mléka můžeme nepatrně upravit podle tvrdosti (suchosti) rohlíků. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Posypeme mletou skořicí, moučkovým cukrem (dle sladkosti jablek) a zamícháme. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno urovnáme polovinu připravených rohlíků, na ně rozprostřeme jablkovou nádivku a zakryjeme druhou polovinou rohlíků. Povrch hezky uhladíme a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme v předehřáté troubě 30–40 minut při 150–160 °C.
Martina | 24. 7. 2007 Út 21.28 | Vaření, Sladká kuchyně, Sladká jídla | Tisk | 2719x
Komentáře k textu
tak takouvouhle zemlovku bych si hnedka dala super recept diky ! kdybyste ji nekde varili pro lidi, tak hned prijdu, mam skoro dvouleteho synka-tak jemu upecu trosku jednodussi bez skorice a orechu, ale i kdyz-mozna by mu ani tohle nevadilo vlastne, nevim…
20. 10. 2008 Po 12.37