Výprava na borůvky a zkoušení nových nášlapů

u-chalupy-resizeDlouho jsem se tomu vyhýbala, ale nebylo zbytí a i já jsem nakonec podlehla a koupila si nášlapy. Na dovolené v Černé Hoře jsem se přesvědčila, že na nich jezdí i holky (Miška, Verča a další) a žádné držkopády neprováděly :-)

Původně jsme plánovali, že v sobotu vyrazíme na Roudný, ale nepřálo nám počasí. Celé dopoledne propršelo a odpoledne se nám už moc nechtělo. Navíc Raďův taťka slavil narozky, tak bychom neradi přišli o různé dobroty :-) Raďa se teda aspoň trošku věnoval našim kolům – vyměnil řetězy a mě navíc namontoval moje nové pedály Shimano M520. Koupila jsem si je v Ostravě za 590 Kč. Boty jsem si vybrala po velkých peripetiích v Praze. Vyhrála značka Specialized Taho v hnědé barvě. Na první pohled se mi nelíbily, ale pak jsem se do nich zamilovala :-) V Rockpointu na ně měli slevu 400 Kč, ale jen pro modrou barvu, která se mi bohužel nehodila k mé cyklovýbavě :-(

V neděli jsme na kolo vyráželi kolem 10:30. Raďa mi ještě seřizoval pevnost nášlapů a já jsem si je u chalupy zkoušela cvičně zacvakávat. No na místě mi to moc nešlo, nevěděla jsem, jak přesně to funguje, ale jakmile jsem se trošku rozjela a párkrát vyzkoušela, tak jsem si byla jistější. Všichni mě varovali, abych nezapomínala před zabržděním nohy vycvaknout – z toho jsou totiž prý ty nejvtipnější držkopády :-).

boty-resize na-ceste-resize

Cestu na Alfrédku známe skoro už i poslepu :-). Však dnešním cílem nebyl extra dlouhý cyklovýlet, ale naším úkolem bylo natrhat dózu borůvek na přípravu borůvkového likéru (recept a fotky někdy příště). Vyhlídli jsme si místečko asi 2 km za Alfrédkou na žluté značce. Keříky byly obsypané a borůvky byly velké skoro jako třešně! Šlo nám to docela rychle, sluníčko krásně svítilo, prostě pohoda. Asi za hodinku jsme měli plnou dózu (tak 2 kg) a vyrazili jsme zpátky na chalupu. Na rozcestí pod Zelenými kameny jsme se vydali dolů a pak kolem Škaredé jedle a přes Žďárský Potok a Vyhlídku do Stříbrných hor.

boruvky-vsude-resize boruvkovy-ker-resize

Celkem jsme ujeli 32 km.

Ještě můj komentář k nášlapům: Po dnešní první zkušenosti trošku lituju, že jsem si je nepořídila dřív :-). Při cestě do kopce pomáhá i druhá noha, která zrovna nezabírá, a při cestě z kopce nohy na pedálech krásně drží. Držkopád se zatím nekonal, ale ono to přijde :-).

Odkazy na mapy:

Martina | 10. 8. 2008 Ne 21.25 | Cykloturistika | Tisk | 733x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Michal Volčko

botičky pěkné, jak se v nich chodí?, ještě si můžeš dokoupit nějaké chrániče :-)

tata

13. 8. 2008 St 22.51

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: