Pivovarská krčma v Chýni

Po dlouhé době zase píšu na našem blogu reklamu :-). Tentokrát to je o fajn hospůdce v Chýni kousek od Prahy. Není to však jen tak ledaclaká hospůdka, je to přímo krčma a patří k tamnímu mini pivovárku.

Dnes jsme se tam dostali s Radkem a Janou ze Zličína, kde jsme byli okouknout, co mají nového v Ikey. Většinou jsme tam však jezdili na kole – v létě je tato krčma oblíbenou zastávkou všech občerstvení chtivých cyklistů :-). Krčma je docela malá – je v ní tak pět stolů. V létě se však sedí většinou venku, kde je letní zahrádka a za ní další lavičky. Uvnitř hospůdky je příjemně a útulno, protože je v ní krb (dnes v něm pan vrchní topil), dřevěný masivní nábytek a stylová ozdoba. Vzhledem k tomu, že z krásy hospůdky se člověk nenasytí, tak to hlavní je jídlo a pití. Nás většinou zajíma pivko, které tu mají fakt moc dobré. Myslím, že standardně mají tři druhy – světlé, polotmavé a tmavé. Semtam mají i nějaká specielní :-). Jídlo vaří také výtečně. Nemají nějak moc velký výběr, ale to nevadí. My většinou dáváme nějaké maso na prkénku se smaženými brambory. Dnes měli zvěřinové hody, a tak jsme si dali jelena nebo steak z kance. Bylo to výborné :-). Musím se však zmínit, že hned na začátku nás nadchla vynikající gulášová polévka. Takže to je tak asi důvod dnešního doporučení (alias reklamy zadarmo) – dobře napapkané bříško ;-).

Jó, zapomněl jsem se zmínit o cenách :-). Jsou vesměs lidové – polévky 20 Kč, pivo 20 Kč, jídlo podle druhu od 70 Kč s přílohou – prostě docela pohoda a mňam.

Radim | 29. 11. 2008 So 19.06 | Mišmaš | Tisk | 633x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujweb Michal Volčko

to musela být dobrota, my byli odpoledne s mámou v PV na náměstí, podívat se na velmi křivý vánoční strom. Pak jsme dostali chuť na zmrzlinový pohár v cukrárně Florida – čtyři kopečky zmrzliny, banán na kolečka, šlehačka, vše polito čokoládou a posypáno mletými oříšky a na vrchol dvě oplatky.

MV

30. 11. 2008 Ne 18.26

[2]reagujmejl jiri.nemecek

To není nic oproti Vánočnímu trhu v Olomouci na Horním náměstí – hlavně ta obrovská možnost výběru různých punčů.To musí každý vyzkoušet sám.Ale je to vynikající , chodot od stánku ke stánku a koštovat.Jen se to nesmí moc přehnat.

17. 12. 2008 St 12.46

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: