Lasagne

Po vydařeném prodlouženém víkendu v Jizerských horách jsme dostali chuť na lasagne. Nějaký recept jsem měla ještě z Anglie a zkombinovala jsem ho s tím, co jsem si pamatovala od Toma z Litoměřic.

lasagne_resize

Masová směs

  • 500g mletého masa
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku (čím víc, tím líp :-)
  • olej
  • plechovka rajčat
  • rajčatový protlak
  • žampiony
  • sůl, pepř, oregáno, tymián

Cibuli, česnek a maso osmahneme na oleji. Přidáme žampiony, rajčata, protlak a koření a 5–10 minut podusíme.

Bešamelová omáčka

  • 50g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 5–6 dcl mléka
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme studené mléko a za občasného míchání povaříme. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem.

Zapékací mísu vymažeme, dno poklademe listy lasagní a na ně navrstvíme masovou směs. Vrstvy střídáme, můžeme přidat i na kolečka nakrájenou mozzarelu. Na poslední vrstvu lasagní nalejeme bešamelovou omáčku a dáme zapékat do trouby na 35–40 minut.

lasagne_priprava_resize

Martina | 4. 5. 2009 Po 19.28 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 1080x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reaguj pipinka

kolik lidí se z toho nají?

10. 3. 2011 Čt 20.50

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: