Lasagne
Po vydařeném prodlouženém víkendu v Jizerských horách jsme dostali chuť na lasagne. Nějaký recept jsem měla ještě z Anglie a zkombinovala jsem ho s tím, co jsem si pamatovala od Toma z Litoměřic.
Masová směs
- 500g mletého masa
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku (čím víc, tím líp
- olej
- plechovka rajčat
- rajčatový protlak
- žampiony
- sůl, pepř, oregáno, tymián
Cibuli, česnek a maso osmahneme na oleji. Přidáme žampiony, rajčata, protlak a koření a 5–10 minut podusíme.
Bešamelová omáčka
- 50g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 5–6 dcl mléka
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme studené mléko a za občasného míchání povaříme. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem.
Zapékací mísu vymažeme, dno poklademe listy lasagní a na ně navrstvíme masovou směs. Vrstvy střídáme, můžeme přidat i na kolečka nakrájenou mozzarelu. Na poslední vrstvu lasagní nalejeme bešamelovou omáčku a dáme zapékat do trouby na 35–40 minut.
Martina | 4. 5. 2009 Po 19.28 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 1080x