Domácí kečup

Letos se nám na terase urodilo docela dost rajčat, a tak jsem se rozhodla zkusit z nich uvařit domácí kečup. Sami jsme ho ještě nikdy nedělali, vždy jsme jen pomáhali v Prostějově nebo dostali už hotový z Plumlova.

DSC_0256_resize
  • 2 kg rajčat
  • 30 dkg nakyslých jablek
  • 30 dkg cibule
  • 1/2 malé lžičky skořice
  • 1/2 lžičky papriky
  • špetku tlučeného hřebíčku
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 1 bobkový list
  • 1–2 lžíce octa
  • 20 dkg cukru
  • 4 lžičky soli

Rajčata, jabka a cibuli pokrájíme na menší kousky, přidáme koření, cukr, ocet a sůl a povaříme doměkka. Vyjmeme kuličky pepře, nového koření a bobkový list (ideální je dát je do pytlíčku z gázy, ať je pak nemusíme lovit po jednom). Rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Pokud je to řídké, necháme ještě za stálého míchání vařit. Pak dáme do sklenic a sterilizujeme 20 minut při 80 °C.

Raďa kečup zhodnotil tak, že je to sladké a chutná jako rajská omáčka. No vyhazovat to nebudeme a ještě bude rád, že jsem to zkusila.

DSC_0251_resize DSC_0252_resize

Radim | 28. 8. 2012 Út 15.16 | Vaření, Studená kuchyně | Tisk | 501x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: