Jak jsem pekla housky
V pondělí odpoledne jsem se rozhodla vyzkoušet naši domácí pekárnu na jinou aktivitu než je pečení domácího chleba. Do oka mi padl recept na domácí housky z časopisu Knihovnička receptů, který mi už přes půl roku leží na stole a čeká, až zkusím nějaký nový recept na chleba. Housky na obrázku vypadaly opravdu lákavě a myslím, že i mě se povedly No posuďte sami.- 500 g polohrubé mouky (já jsem použila 400g polohrubé a 100g chlebové mouky)
- 1 sáček droždí
- 1 vejce
- 60 g rozměklého másla
- špetka soli
- 250 ml mléka
- 1 vejce na potření
- kmín a mák na posypání (může být i sezam, lněné semínko)
- hrubá sůl
Všechny suroviny na těsto jsem vložila do formy v domácí pekárně a spustila program „těsto“. Po 1,5 hod. jsem z nádoby vyndala krásně vykynutý bochánek, rozdělila na několik částí a začala si hrát s pletením housek. Na plechu s pečícím papírem jsem nechala pletýnky ještě jednou vykynout, potřela je rozšlehaným vejcem a posypala solí a semínky podle chuti. Housky jsem pak pekla při 190°C přibližně 15 minut.
Martina | 7. 9. 2009 Po 20.59 | Vaření, ostatní pro pekárnu | Tisk | 755x