Jak jsem pekla housky

V pondělí odpoledne jsem se rozhodla vyzkoušet naši domácí pekárnu na jinou aktivitu než je pečení domácího chleba. Do oka mi padl recept na domácí housky z časopisu Knihovnička receptů, který mi už přes půl roku leží na stole a čeká, až zkusím nějaký nový recept na chleba. Housky na obrázku vypadaly opravdu lákavě a myslím, že i mě se povedly :-) No posuďte sami. detail_resize
  • 500 g polohrubé mouky (já jsem použila 400g polohrubé a 100g chlebové mouky)
  • 1 sáček droždí
  • 1 vejce
  • 60 g rozměklého másla
  • špetka soli
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce na potření
  • kmín a mák na posypání (může být i sezam, lněné semínko)
  • hrubá sůl

Všechny suroviny na těsto jsem vložila do formy v domácí pekárně a spustila program „těsto“. Po 1,5 hod. jsem z nádoby vyndala krásně vykynutý bochánek, rozdělila na několik částí a začala si hrát s pletením housek. Na plechu s pečícím papírem jsem nechala pletýnky ještě jednou vykynout, potřela je rozšlehaným vejcem a posypala solí a semínky podle chuti. Housky jsem pak pekla při 190°C přibližně 15 minut.

pred-pecenim_resizeupecene_resize

Martina | 7. 9. 2009 Po 20.59 | Vaření, ostatní pro pekárnu | Tisk | 755x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: