Koráb a přilehlé zříceniny

Během posledního dne našeho západočeského putování jsme se chtěli jet podívat na vrch Koráb se stejnojmennou rozhlednou a přilehlé zříceniny Nový Herštejn a Rýzmberk. Na závěr jsme si chtěli projít Domažlice – Marťa měla zálusk na chodské koláče a já jako obvykle na Chodovar. Vlak do Prahy nám jel až kolem čtvrté hodiny, a tak by se zdálo, že máme plno času, ale nakonec to bylo tak akorát.

cesky-les-s-cerchovem-nahled

Český les s Čerchovem

Ráno jsme chvíli jeli po stejné trase včerejší procházky, přejeli jsme trať a vystoupali jsme kopec do Pasečnice. Po cestě dál jsme projeli vísku Filipova Hora, kde byly pěkné baráčky a výhled do okolí. obrazek Chvíli jsme se drželi červené turistické značky a v Bělohradě jsme se chtěli nějak dostat do Starce, ale moc se nám to nezdařilo a opět najeli na cestu do Koutu na Šumavě (mají tam také domácí pivovar – vůbec jsem to nevěděl). Ve Kdyni jsme po chvíli prolézání „china“ večerek našli i rohlíky, a tak se konala naše pozdní snídaně – hlavně Marťa už trpěla :-). Kopec z Kdyně na Koráb byl docela těžký, serpentiny ještě ušly, ale závěrečný kopec za odbočkou na vrch byl už hodně prudký. V restauraci na vrcholu jsme si „koupili“ klíčky a vylezli na rozhlednu, ze které byl daleký výhled. Z Korábu jsme pak pokračovali na zříceninu hradu Nový Herštejn a dále pak na Rýzmberk (Wiki, Rýzmberk – Český rozhlas). Tam jsme měli štěstí, že měli otevřenou rozhlednu (už bylo skoro po sezóně), a tak jsme na ni vylezli, dokoupili všechny turistické známky a vypili pivko. Do Domažlic jsme zvolili hlavní cestu, abychom zbytečně neztráceli čas – byla to rychlovka, ale aut už bylo dost :-(. V Domažlicích jsme akorát stihli rychle prolézt náměstí, vylézt na kostelní věž a posedět chvilku v kavárně. Žádný Chodovar ani koláčky jsme nenašli, skoro vše bylo zavřené a zahrádky, které byly otevřené se nám buď nelíbily nebo měli všudypřítomnou Plzeň a Gambrinus :-(. Ve vlaku jsme strávili asi tři hodiny, ale fajn bylo, že jsme nemuseli přesedat.

obrazek obrazek obrazek

Co říci závěrem? Počasí mohlo být lepší. Jak to bývá, tak poslední den se ukázalo pěkně a i následující dny byly ukázkou letního počasí. Český a Slavkovský les jsou hodně zapadlé kouty naší republiky, ale kdo se rád toulá, vychutnává si nerušený klid a nevadí mu trochu dřiny, tak je to kraj pro něj :-).

Více fotek v galerii Český a Slavkovský les.

Odkazy na mapy:

Radim | 6. 9. 2009 Ne 22.34 | Cestování, Česká republika, Cykloturistika | Tisk | 536x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: