Chilli con carne
Vynikající mexická klasika
- 500g mletého masa
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat a 1 plechovka vody
- 1 plechovka červených fazolí (popř. zelené fazole a kukuřice)
- 1 lžička worčestrové omáčky
- chilli koření, sůl, pepř
- 1 červená a 1 žlutá paprika
Rozehřejeme 1 lžíci oleje a osmažíme maso. Vyndáme z pánve. Rozehřejeme druhou lžíci oleje a zesklovatíme cibuli. Ke konci přidáme rozetřený česnek. Přidáme chilli a zamícháme. Pak vmícháme rajčata, fazole, maso, vodu, worčestrovou omáčku a koření, Přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou všechny suroviny pěkně měkké. Nakonec přidáme na kostky nakrájené papriky.
Martina | 25. 6. 2007 Po 22.10 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 868x