Hovězí guláš
Uvařit dobrý guláš, to není žádná sranda! A nám se povedl hned napoprvé
- 3 cibule
- 3 lžíce sádla nebo oleje
- 500–600g hovězího masa
- 2 lžičky sladké papriky, popř. trocha pálivé
- sůl, půl lžičky kmínu
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky majoránky
- 2–3 stroužky česneku
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle nebo oleji. Přidáme maso nakrájené na kostky a za stáleho míchání opékáme, dokud maso neztmavne a šťáva se nevydusí na tuk. Maso odstavíme ze sporáku, přidáme mletou papriku, promícháme a ihned podlijeme trochou horké vody (vývaru). Hrnec vrátíme na sporák, osolíme, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, podlijeme a dusíme doměkka. Maso dochutíme majoránkou a česnekem utřeným s trochou soli.
Martina | 25. 6. 2007 Po 20.57 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 822x