Hovězí guláš

Uvařit dobrý guláš, to není žádná sranda! A nám se povedl hned napoprvé :-)

  • 3 cibule
  • 3 lžíce sádla nebo oleje
  • 500–600g hovězího masa
  • 2 lžičky sladké papriky, popř. trocha pálivé
  • sůl, půl lžičky kmínu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 2–3 stroužky česneku

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle nebo oleji. Přidáme maso nakrájené na kostky a za stáleho míchání opékáme, dokud maso neztmavne a šťáva se nevydusí na tuk. Maso odstavíme ze sporáku, přidáme mletou papriku, promícháme a ihned podlijeme trochou horké vody (vývaru). Hrnec vrátíme na sporák, osolíme, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, podlijeme a dusíme doměkka. Maso dochutíme majoránkou a česnekem utřeným s trochou soli.

Guláš

Martina | 25. 6. 2007 Po 20.57 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 822x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: