Losos se zeleninovou kaší
Tento recept jsem našla v magazínu Albert č. 1/2009. Trošku jsem si ho upravila a výsledek byl opravdu vynikající. Velice jednoduché a rychlé.Pro 4 osoby:
- 600 – 800 g lososa
- 1 malá cuketa
- 400 g cherry rajčátek (já jsem použila obyčejná, nakrájená na kolečka)
- sůl, pepř, provensálské koření
- olivový olej
Na zeleninovou kaši:
- 500 g brambor
- 150 ml mléka
- 50 g petržele
- 100 g celeru (ten jsem kvůli Raďovi vynechala)
- 3 lžíce másla
- sůl
Z pečícího papíru vytvořte malé kapsičky, do kterých vložte na plátky nakrájenou cuketu, rajčátka a lososa. Osolte, opepřete, posypte provensálským kořením a zakápněte olivovým olejem. Připravené balíčky vložte do předehřáté trouby a pečte na 190°C cca 15 minut. Lososa můžete zapéct i jen tak v troubě spolu se zeleninou, ale díky balíčku z pečícího papíru vám nevyteče na pekáček šťáva – chutě zůstanou spolu a nedojde k přepálení šťávy. Já jsem použila mističky z alobalu, z pečícího papíru mi prostě nedržely.
Kaše: Brambory, celer a petržel oškrabejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Přebytečnou vodu slijte, zeleninu přelijte horkým mlékem a máslem a lehce pomačkejte.
Martina | 18. 10. 2009 Ne 18.39 | Vaření, Jídla z masa, Ryby a plody moře | Tisk | 696x