Sýrová roláda
Roláda, která ozdobí váš stůl na oslavách- 500 g tvrdého sýru v celku – eidam 45% (to je důležité, 30% přináší občas hodně špatné výsledky)
- 150 g šunky
- 200 g másla
- 2 tavené sýry
- 3–4 natvrdo uvařená vejce
- okurek, cibule, petržel
- sůl, pepř, hořčice
Sýr v mikroténovém sáčku ponoříme do horké vody a necháme změknout.
Náplň: máslo utřeme s tavenými sýry do pěny, přidáme drobně nakrájená vejce, okurku, cibuli, hořčici, pepř, sůl a petržel.
Na obdélníku alobalu vyválíme placku ze sýra, potřeme náplní a poklademe plátky šunky. Zarolujeme a zabalíme do alobalu. Dáme chladit do lednice. Roládu podáváme nakrájenou na plátky.Tip: Můžeme použít i plátkový sýr, který rozprostřeme na alobal na plech tak, aby se nám okraje plátkového sýru překrývaly tak jeden cm. Takto připravený plech vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Až nám okraje začnou lehce bublat a překlady se spojí (asi za 5 minut), plech vyndáme a necháme vychladnout.
Martina | 23. 10. 2009 Pá 20.03 | Vaření, Studená kuchyně | Tisk | 3037x