Sýrová roláda

Roláda, která ozdobí váš stůl na oslavách :-)
  • 500 g tvrdého sýru v celku – eidam 45% (to je důležité, 30% přináší občas hodně špatné výsledky)
  • 150 g šunky
  • 200 g másla
  • 2 tavené sýry
  • 3–4 natvrdo uvařená vejce
  • okurek, cibule, petržel
  • sůl, pepř, hořčice

Sýr v mikroténovém sáčku ponoříme do horké vody a necháme změknout.

Náplň: máslo utřeme s tavenými sýry do pěny, přidáme drobně nakrájená vejce, okurku, cibuli, hořčici, pepř, sůl a petržel.

Na obdélníku alobalu vyválíme placku ze sýra, potřeme náplní a poklademe plátky šunky. Zarolujeme a zabalíme do alobalu. Dáme chladit do lednice. Roládu podáváme nakrájenou na plátky. rolada-priprava-nahled rolada-nahled

Tip: Můžeme použít i plátkový sýr, který rozprostřeme na alobal na plech tak, aby se nám okraje plátkového sýru překrývaly tak jeden cm. Takto připravený plech vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Až nám okraje začnou lehce bublat a překlady se spojí (asi za 5 minut), plech vyndáme a necháme vychladnout.

Martina | 23. 10. 2009 Pá 20.03 | Vaření, Studená kuchyně | Tisk | 3037x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb dada

na oslavy taktéž děláme

4. 10. 2012 Čt 20.45

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: