Pečené maso na houbách
Houby mám moc ráda, a tak na tento víkend zvítězil recept s pečeným masem na houbách, který jsem náhodou našla na internetu na stránkách jedné psí fanynky.- maso (vepřová pečeně, krkovice, kuřecí maso, prostě cokoliv máte rádi)
- houby (čerstvé nebo sušené dopředu namočené)
- cibule
- česnek
- pepř, sůl, drcený kmín
- hladká mouka
- sladká paprika
- olej
- pro mlsoty – 2 kelímky zakysané smetany
Plátky masa naklepeme, opepříme, osolíme, posypeme paprikou a maličko zaprášíme moukou. Pekáč vytřeme tukem a vhodíme do něj nakrájenou cibuli, nakrájené houby, rozetřený česnek, plátky masa a posypeme drceným kmínem. Vložíme do středně rozpálené trouby. Podle potřeby průběžně podléváme vodou, nejen aby se nám to nepřipeklo, ale aby se vytvořilo i více šťávičky. Ke konci pečení můžeme přisypat trošku mouky nebo hotové jíšky a promícháme.
Tip pro mlsouny – můžete přidat dva kelímky kysané smetany, když přidáváme mouku, dostane to jemnější chuť a máme smetanovu omáčku. Samozřejmě ke konci pečení můžete trochu vše dokořenit.
Martina | 9. 1. 2010 So 20.49 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 2799x