Řezání dřeva v Otaslavicích

Od té doby, co jsem s Marťou, tak jezdíme za její tetou a strýcem do Otaslavic. Návštěvy vypadají vždy hodně podobně – mlsáme nějaké dobroty, které připravila teta, a pijeme dobrou otaslavskou slivovici :-). Dlouho už jsme slibovali, že na oplátku někdy přijedeme pomoci se dřevem, brambory ,… prostě s čímkoliv. No a nadcházející víkend nebylo pořádně co dělat, a tak jsme spojili cyklovýlet s prací.

podavac-nahled

Ráno jsme kolem deváté vyrazili z Olomouce na jih směrem na Toveř. Bylo pěkně, po dlouhé době vysvitlo sluníčko, a tak se jelo dobře. Do Otaslavic jsme přijeli místo v slíbených jedenáct až po dvanácté. Marťa brblala něco o tom, že jsme se pořádně ani nezastavili :-). Hned jak jsme přijeli, tak jsme dostali španělské ptáčky a po chvíli oddechu jsme se pustili do řezání dřeva. Strýc spustil cirkulárku a řezal. Já jsem podával a Marťa s tetou nosily dřevo do sklepa. I když jsem na cirkule dřevo neřezal, tak jsme se po nějaké době vystřídali a řezal jsem já. Šlo nám to dobře od ruky, a tak kolem páté, když už teta řekla dost, jsme měli dvě třetiny hromady udělané. Trochu jsme poklidili a hnedle vypili pivko na zahnání žízně, ale to už strýc hnal Marťu do sklepa pro slivovici. Pak následoval obvyklý scénář – výborné jídlo a slivovice :-). Nakonec jsme se rozhodli, že pojedeme ještě do Prostějova, a tak jsme navečer ve velmi dobré náladě vyrazili.

po-praci-s-pivem-nahled

V neděli jsme v Prostějově připravovali oběd a já se tak mohl naučit dělat segedínský guláš :-). Po poledni jsme vyrazili zpět do Olomouce. Mě se nechtělo přímo, a tak jsme zvolili objížďku kolem Kosíře přes Terezské údolí, Náklo a Litovelské pomoraví. Jel s námi ještě Martinin taťka, který se v Náměšti odpojil. Počasí bylo ještě lepší než předchozí den, slunce pálilo a teploty vystoupily nad dvacet stupňů.

Odkazy na mapy:

Radim | 24. 4. 2010 So 11.42 | Cykloturistika, Mišmaš | Tisk | 572x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: