Bůček na červeném zelí
Dnes má přijet návštěva z Prahy A Raďa prý slíbil, že připravím něco dobrého k večeři. Volba byla jasná – zkusím bůček se zelím. Recept jsem našla v loňském říjnovém čísle magazínu Albert. Kluci se olizovali až za ušima a i já, která tlusté maso nejím, jsem si pochutnala
- 1 kg bůčku
- 2 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku
- mletý pepř, sůl, kmín
- 1 sklenice červeného zelí
- 1 lžíce cukru
- 2 cibule
- popř. pivo na podlití
Bůček nakrájíme na jednotlivé porce (1–2 cm tlusté plátky). Maso osolíme, opepříme a promícháme s prolisovaným česnekem a olejem. Necháme několik hodin rozležet. Zelí necháme okapat, dochutíme cukrem, solí a kmínem a rozprostřeme na dno pekáčku. Na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli a navrch maso. Vložíme do trouby předehřáté na 190–200 °C a za občasného podlévání pivem pečeme cca 40 minut do změknutí masa. Kousky masa během pečení několikrát obrátíme, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu.
Martina | 28. 4. 2010 St 19.58 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 1127x
Komentáře k textu
Dobře vypečený bůček, není nic lepšího, jak za tepla, tak za studena
21. 6. 2012 Čt 17.51
Souhlasím s Rostikem, bůček je česká klasika, ketrá by neměla chybět v žádné domácnosti.
17. 7. 2012 Út 15.23