Bůček na červeném zelí

Dnes má přijet návštěva z Prahy :-) A Raďa prý slíbil, že připravím něco dobrého k večeři. Volba byla jasná – zkusím bůček se zelím. Recept jsem našla v loňském říjnovém čísle magazínu Albert. Kluci se olizovali až za ušima a i já, která tlusté maso nejím, jsem si pochutnala :-)

v-pekaci-upecene-nahled
  • 1 kg bůčku
  • 2 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • mletý pepř, sůl, kmín
  • 1 sklenice červeného zelí
  • 1 lžíce cukru
  • 2 cibule
  • popř. pivo na podlití

Bůček nakrájíme na jednotlivé porce (1–2 cm tlusté plátky). Maso osolíme, opepříme a promícháme s prolisovaným česnekem a olejem. Necháme několik hodin rozležet. Zelí necháme okapat, dochutíme cukrem, solí a kmínem a rozprostřeme na dno pekáčku. Na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli a navrch maso. Vložíme do trouby předehřáté na 190–200 °C a za občasného podlévání pivem pečeme cca 40 minut do změknutí masa. Kousky masa během pečení několikrát obrátíme, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu.

v-pekaci-syrove-nahled na-taliri-nahled

Martina | 28. 4. 2010 St 19.58 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 1127x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Rostik

Dobře vypečený bůček, není nic lepšího, jak za tepla, tak za studena

21. 6. 2012 Čt 17.51

[2]reagujmejlweb Jaroslav

Souhlasím s Rostikem, bůček je česká klasika, ketrá by neměla chybět v žádné domácnosti.

17. 7. 2012 Út 15.23

[3]reagujmejlweb dada

sice trochu tučné, ale krásné

4. 10. 2012 Čt 20.59

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: