Adršpach 2010 - 4.den - Ruprechtický špičák, Broumov a Hvězda

IMG_0128-nahled

Ráno jsme se probudili do zamračeného dne. V noci lilo jako z konve, ale předpověď počasí na den nezněla tak špatně. Vyrazili jsme tedy autem do Ruprechtic, kde jsme až na samém konci zaparkovali. K rozhledně na Ruprechtickém špičáku nás čekalo převýšení téměř 400 m na 2,5 km. Kopec to byl opravdu strmý, mraky se honily docela nízko, ale my jsme pořád doufali, že se to rozfouká a my si po náročném výstupu užijeme nádherný výhled. Bohužel se nám naše přání nevyplnilo, nahoře na rozhledně silně foukalo, a tak jsme se tu moc nezdržovali a sešli zase dolů k autu.

Dál jsme měli v plánu trošku se podívat po Broumově. Cestou jsme se zastavili v Olivětíně, v tamějším pivovaru, kde se vaří pivo Opat. Zašli jsme tu do muzea (vstupné 40 Kč za 2 místnosti podle nás nestálo) a koupili tu 2 litrovky kvasničáku. Prohlídku Broumova jsme vzdali, protože už jsem měla hlad a oběd jsme plánovali na Hvězdě, kam jsme měli poukázku na jelení guláš z naší výletní knížečky slev. Bohužel chata na Hvězdě byla dnes zavřená, protože tu čekali svatbu. Dali jsme tedy aspoň párek z udírny v kiosku.

IMG_0143-nahledIMG_0146-nahled

Plánovali jsme, že se tu trošku projdeme a navážeme na včerejší procházku v Broumovských stěnách. Lákaly nás pěkné vyhlídky Supí koš a Modrý kámen, také skalní hřiby u Slavného a Kovářova rokle. Spustil se ale strašný liják a radar v mobilu ukazoval, že by se to nemělo za celé odpoledne zlepšit. Řekli jsme si, že nám tu aspoň zůstane něco na nějakou příští dovolenou v těchto končinách a jeli jsme do penzionu. Večer jsme po 17. hodině. vyrazili do Teplic na večeři. Raďu lákala restaurace (spíš penzion, ve kterém se vařilo) s Bernardem. Na výběr měli asi ze 6 jídel. Já jsem si dala uzené s bramborovým knedlíkem a zelím a Raďa smažák a hranolky. Pak jsme šli ještě do centra Teplic, kde v těchto dnech probíhal horolezecký festival. Dívali jsme se na soutěž v udržení se ve visu na kládě a pak jsme si v cukrárně dali zákusek na cestu zpátky do penzionu.

Martina | 27. 8. 2010 Pá 20.00 | Cestování, Česká republika | Tisk | 802x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: