Farmářské fazole
Fazole moc nemusím, ale obrázek v časopise Albert 5/2010 vypadal tak lákavě, že jsem neodolala a recept vyzkoušela.- 1–2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená najemno
- 2–3 stroužky česneku
- 300 g točeného salámu
- půl lžičky pálivé papriky
- 2 plechovky nakládaných červených fazolí
- 1 plechovka nakládaných rajčat
- 2 bobkové listy
- 2 větvičky rozmarýnu
- pálivý kečup podle potřeby
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
- 150 g čedaru
Ve velké pánvi s vyšším dnem nebo širším kastrolu rozpálíme olej a pak na něm 3–4 minuty opékáme cibuli. Přidáme česnek, promícháme a zhruba po minutě vsypeme i točeňák nakrájený na kostičky a zprudka opečeme. Přidáme pálivou papriku i chilli papričku, zamícháme a přisypeme slité fazole a rajčata. Vhodíme bobkové listy, pár lístků rozmarýnu a necháme 10 minut prohřát. Dochutíme kečupem, osolíme a opepříme. Podáváme posypané čedarem.
Martina | 17. 9. 2010 Pá 11.03 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Luštěniny | Tisk | 1001x
Komentáře k textu
[1] Franta: Jojo, byly dobre. Nemuzu ale moc srovnavat, kdyz fazole nejim tak často.
12. 10. 2010 Út 10.01