Medová křidýlka na zázvoru
Příjemná medová chuť a křupavá kůžička kuřecích křidýlek.- kuřecí křidýlka (já spíš používám paličky)
Na marinádu:
- 4 velké stroužky česneku
- 130 ml tekutého medu
- 2–3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce citronové šťávy
- 30 g nasekaného čerstvého zázvoru
- sůl a pepř na dochucení
V míse smícháme prolisovaný česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř a zázvor a do vzniklé marinády vložíme maso. Necháme v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc. Troubu předehřejeme na 200oC ( horkovzdušnou na 180oC). Křidýlka vyjmeme z marinády, vložíme do pekáče a pečeme zhruba 30 minut. Zbylou marinádu dáme do kastrůlku a tři čtyři minuty povaříme, aby zhoustla. Pak ji přelijeme přes maso, zvyšíme teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékáme, aby bylo zlatohnědé.
Recept jsem si opsala odněkud z internetu, ale bohužel jsem si nenapsala zdroj.
Martina | 15. 9. 2010 St 15.06 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 532x