Foccacia

Další pokus o domácí pečivo :-) Recept mám z časopisu „Knihovnička – Recepty – 1/2009“. Píše se zde, že je to vynikající příloha k polévkám i masům, může se podávat k vínu nebo i samotná jako lehká večeře.

focaccia2-nahled focaccia1-nahled

Těsto:

  • 20 g sušeného droždí
  • 30 g medu (cukru)
  • 30 g soli
  • 500 g hladké mouky
  • 500 g hrubé mouky
  • 600 ml vody

Suroviny na těsto jsem nechala zpracovat a vykynout v domácí pekárně. Mezitím jsem si připravila náplně:

1. Rajčatová

  • krájená rajčata
  • olivy

2. Sýrová

  • strouhaný eidam a čedar
  • bylinková sůl
  • sekané bylinky podle chuti

3. Cibulová

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml červeného vína
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli

Na oleji zpěníme česnek nasekaný na tenké plátky, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a necháme vše zesklovatět. Zalijeme červeným vínem, osolíme a necháme podusit. Cibule zůstane po této úpravě křehká a neztmavne.

Vykynuté těsto rozdělíme na 6 dílů, vyválíme do podoby plátu (dle plechu), přeložíme na plech a navrch rozložíme připravené náplně (cibulová musí zchládnout). Upravené placky necháme opět v teple nakynout a prsty do nich vtlačíme kousky náplně. Placky pečeme v troubě vyhřáté na 220 oC asi 10 až 15 minut.

Těsto jsem dělala z polovičního množství, než je uvedeno, a placky jsme měli čtyři. Náplň s rajčaty mě moc neoslovila, placka byla nějaká rozmočená. Zato sýrová byla úplně luxusní (a to jsem použila jen obyčejný eidam :-))

Martina | 20. 9. 2010 Po 11.05 | Vaření, Chleba | Tisk | 673x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: