Hovězí Stroganof
Recept na tuto sváteční lahůdku jsem si přivezla z Anglie.
- 500 g hovězího masa
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 100 g žampionů
- 200 ml masového vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, mletý pepř
- 100 ml zakysané smetany
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, opečeme na rozehřátém oleji a podle chuti osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Cibuli i žampiony nakrájíme na tenké plátky a osmahneme spolu s česnekem a paprikou ve výpeku. Přidáme vývar a rajčatový protlak. Do pánve také vrátíme maso. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a za občasného míchání povaříme ještě asi 10–15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a můžeme podávat.
Martina | 24. 9. 2010 Pá 10.38 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 1090x