Hovězí Stroganof

Recept na tuto sváteční lahůdku jsem si přivezla z Anglie.

stroganof-na-taliri-nahled
  • 500 g hovězího masa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 100 g žampionů
  • 200 ml masového vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, mletý pepř
  • 100 ml zakysané smetany

Hovězí maso nakrájíme na nudličky, opečeme na rozehřátém oleji a podle chuti osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Cibuli i žampiony nakrájíme na tenké plátky a osmahneme spolu s česnekem a paprikou ve výpeku. Přidáme vývar a rajčatový protlak. Do pánve také vrátíme maso. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a za občasného míchání povaříme ještě asi 10–15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a můžeme podávat.

stroganof-nahled

Martina | 24. 9. 2010 Pá 10.38 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 1090x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujweb podvodnik

mnam, hned si to udelam na obed

3. 9. 2014 St 10.23

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: