Krémová hrášková polévka

Chutná polévka ze zmrazeného hrášku. Recept mám z Velké domácí kuchařky.

  • 250 g čerstvého nebo zmrazeného hrášku
  • 1 menší cibule
  • 1,25 l vody
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, mletý pepř
  • 4 lžíce smetany

Nadrobno nakrájenou cibuli krátce osmahneme na másle. Zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Uvaříme doměkka a rozmixujeme nebo prolisujeme (2 lžíce uvařeného hrášku si odložíme na podávání). Krémovou hráškovou polévku zjemníme smetanou a jen prohřejeme (já jsem tentokrát smetanu vynechala). Podáváme s trochou celého hrášku. Polévku můžeme také podávat s opečenými kostičkami žemle.

hraskova-polevka-nahled

Martina | 13. 11. 2010 So 16.20 | Vaření, Polévky | Tisk | 1404x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: