Losos v chilli marinádě
Tak jsme si po dlouhé době zase uvařili lososa. Hledala jsem na internetu nějaký nový recept a zaujal mě Losos v chilli marinádě. Recept jsem si trošičku upravila.- 4 porce lososa (steaky nebo podkovy)
Na marinádu:
- šťáva ze 2 citronů (myslím, že stačí bohatě 1)
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce hořčice (já jsem dala kremžskou, protože v jiném receptu jsem četla o dijonské, kterou jsem ale bohužel neměla, a obyčejná plnotučná mi připadala nevýrazná)
- 2 lžíce sójové omáčky
- chilli
- sůl
Med rozpustíme v citrónové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a necháme odležet aspoň 2 hodiny. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany.
Já jsem lososa neobracela, ale pekla jen z jedné strany cca 15 minut.
Vršek jsem totiž ještě dle jiného
receptu posypala strouhankou. Myslela jsem si, že to udělá pěknou
krustičku, ale asi jsem to přehnala se zbylou marinádou, kterou jsem lososa
ještě polila a krusta už neměla šanci vzniknout. Přesto nám ale losos moc
chutnal. Byl takový pikantnější než na jaký jsme zvyklí
Martina | 13. 11. 2010 So 16.34 | Vaření, Jídla z masa, Ryby a plody moře | Tisk | 1030x