Losos v chilli marinádě

Tak jsme si po dlouhé době zase uvařili lososa. Hledala jsem na internetu nějaký nový recept a zaujal mě Losos v chilli marinádě. Recept jsem si trošičku upravila. losos-v-chilli-marinade-talir-nahled
  • 4 porce lososa (steaky nebo podkovy)

Na marinádu:

  • šťáva ze 2 citronů (myslím, že stačí bohatě 1)
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hořčice (já jsem dala kremžskou, protože v jiném receptu jsem četla o dijonské, kterou jsem ale bohužel neměla, a obyčejná plnotučná mi připadala nevýrazná)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • chilli
  • sůl

Med rozpustíme v citrónové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a necháme odležet aspoň 2 hodiny. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany.

Já jsem lososa neobracela, ale pekla jen z jedné strany cca 15 minut. Vršek jsem totiž ještě dle jiného receptu posypala strouhankou. Myslela jsem si, že to udělá pěknou krustičku, ale asi jsem to přehnala se zbylou marinádou, kterou jsem lososa ještě polila a krusta už neměla šanci vzniknout. Přesto nám ale losos moc chutnal. Byl takový pikantnější než na jaký jsme zvyklí :-)

losos-v-chilli-marinade-misa-nahled

Martina | 13. 11. 2010 So 16.34 | Vaření, Jídla z masa, Ryby a plody moře | Tisk | 1030x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: