Maďarský tokáň

Rozhodl jsem se, že o víkendu udělámě nějaké hovězí, a tak jsem koupil hovězí kýtu. V dalším kroku jsem se začal hrabat v naší oblíbené kuchařce. Nakonec jsem se nerozhodl pro nějakou hovězí pečínku, která mě ze začátku napadla, ale místo toho zvolil maďarský tokáň.

madarsky-tokan-nahled

Ingredience, které jsou potřeba:

  • zadní hovězí (kýta)
  • olej – sádlo – 2 lžíce
  • 2 cibule
  • 1 lžička sladké nebo pálivé papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • 3–4 lžíce bílého vína (my jsme měli po ruce jen červené)
  • 2 papriky – zelená a červená
  • 2 rajčata

Postup je vcelku jednoduchý. Hovězí maso se přes vlákna nakrájí na nudličky. Na sádle se osmahne cibule, přidá se mletá paprika a nakrájené maso. Vše krátce osmahneme a přidáme rajčatový protlak a osolíme. Podlijeme vínem a necháme pozvolna dusit téměř doměkka. Můžeme podle potřeby dolít dalším vínem. Poté přidáme nakrájené papriky a rajčata a dusíme doměkka. Jídlo nezahušťujeme. Jako přílohu jsem zvolil rýži. Jídlo bylo dobré a vypadalo téměř stejně jako na obrázku v kuchařce :-).

Radim | 26. 3. 2011 So 21.30 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 957x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: