Na Rabštejn a zpět kolem Podolského potoka

Asi po dvou letech slibování, tedy alespoň podle jejich slov, jsme Vlastíka a Ivu pozvali na chalupu do Stříbrných Hor. Počasí a hlavně naše malá prďola nám tentokrát nedovolily výšlap na Dlouhé Stráně, a tak jsme vyrazili na mnohem kratší výlet na Rabštejn a zpět po jiné cestě. Podmínkou výběru cest byla dobrá sjízdnost naším Croozerem tak, aby Verča ve vozíku neskákala jak na trampolíně.

skupinovka-pred-vyjezdem-nahled

Skupinovka před výletem na Rabštejn

Hned za kopcem pod Kapličkou jsme ztratili Pipiny, protože jsem jim řekl, ať se mrknou k místu, kde původně stávala naše maringotka (už je pryč). obrazek Řekl jsem jim, že jakmile tam budou, tak musí sjet po louce dolů, že se na cestě v lese počkáme. Samozřejmě jeli dál a potkali jsme se tak až na Rabštejně. No jo no, to jsou ti naši Pipini s orientačním nesmyslem. Verča nám někde v polovině usnula a probrala se až u Rabštejna. Chvíli jsme poseděli, dali si pivko a polívku a Verča svoje mlíčko :-). Byla zde nechutná zima a foukal vítr. Dál jsme pokračovali po modré turistické značce. Chvíli jsme jeli po hlavní silnici a ve velké vracečce nad chatou Čokoládkou jsme odbočili po prudké cestě nahoru do lesa. obrazek Po pár stech metrech příkrého stoupání jsme se přešvihli přes kopec a dostali se do údolí Podolského potoka. Po docela rozbité cestě (po úpravách koryta potoku to vůbec neopravili) jsme dorazili do Žďárského Potoka, kde proběhlo další krmení a odpočinek, protože to Verču už ve vozíku nebavilo. Zbytek cesty už jsme se nezdržovali, Verča už mrčela a jediným štěstím bylo, že na poslední kousek usnula. Vydrápat se tentokrát do Stříbrných Hor na chalupu nám dalo pěkně zabrat. Marťa byla po dlouhé době na kole a já vezl Verču.

Následující den jsme se chtěli také ještě někde projet, ale od brzkého rána soustavně pršelo a jediných pár minut přestalo na naložení věcí a kol do auta. Fuj :-), škaredý den. My jsme se ještě stavili u babičky v Rýmařově, a pak valili domů. Já se měl chystat na vodu (Hron) a Marťa balila na týden do Prostějova.

Z víkendu přidávám i pár pohodových fotek z grilování a krmení Verči.

obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Odkazy na mapy:

Radim | 2. 7. 2011 So 21.07 | Cestování, Cykloturistika, Croozer | Tisk | 738x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: