Pečené kuře s nádivkou
Opět jsme jednou před víkendem řešili dilema „co uvařit na oběd“. Trochu jsem zavzpomínal na mládenecká léta, když ještě vyvařovala moje mamka a hned jsem věděl, co uděláme – pečené kuře s nádivkou . Marťa koupila kuře a já rohlíky. Navíc mi Marťa našla pěkný recept Pečené kuře s nádivkou na internetu. Bohužel až po vložení kuřete do trouby zjistila, že jsem se na ten recept ani nepodíval . To bylo řevu!
Já jsem však postupoval selským rozumem. Na nádivku jsem použil, co kuchyně dala a to, co jsem si pamatoval:
- 5 ks rohlíků
- niva
- ořechy
- slaninu
- mléko
- 3 vajíčka
- máslo
- koření jako majoránka, pepř, sůl, …
Kuře jsem umyl a vyplnil vnitřek i krk nádivkou. Zbytek nádivky jsem dal do srnčího hřbetu. Na oběd jsme pozvali mamku a mohlo se hodovat. Mňam, ta nádivka byla fakt super.
Obrázek sice nemám, ale kuřátko vypadalo fakt pěkně . Tak snad příště.
Radim | 15. 10. 2011 So 10.57 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 705x