Vepřová pečeně na švestkách

Na víkend jsme jeli na chalupu a tento recept mě zaujal v nedávném letáku Albert. Věděla jsem, že Raďovi bude toto masíčko se sladkou omáčkou určitě chutnat :-)

na-taliri_resize
  • 1 kg vepřové pečeně s kostí
  • 10 dkg sušených švestek
  • 3 dcl suchého červeného vína
  • 10 dkg slaniny
  • perník na strouhání
  • 3 šalotky

Maso opečeme na pánvi, osolíme a vložíme do zapékací mísy spolu se sušenými švestkami. Podlijeme vínem a přidáme šalotku a slaninu. Maso přikryjeme a pečeme v troubě za občasného podlévání při 200 C cca 1 hodinu. Upečené maso vyndáme a omáčku zahustíme strouhaným perníkem.

Pečeni podáváme s černým chlebem nebo noky.

v-hrnci_resize

Martina | 6. 11. 2011 Ne 12.06 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 894x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: