Vepřová pečeně na švestkách
Na víkend jsme jeli na chalupu a tento recept mě zaujal v nedávném letáku Albert. Věděla jsem, že Raďovi bude toto masíčko se sladkou omáčkou určitě chutnat
- 1 kg vepřové pečeně s kostí
- 10 dkg sušených švestek
- 3 dcl suchého červeného vína
- 10 dkg slaniny
- perník na strouhání
- 3 šalotky
Maso opečeme na pánvi, osolíme a vložíme do zapékací mísy spolu se sušenými švestkami. Podlijeme vínem a přidáme šalotku a slaninu. Maso přikryjeme a pečeme v troubě za občasného podlévání při 200 C cca 1 hodinu. Upečené maso vyndáme a omáčku zahustíme strouhaným perníkem.
Pečeni podáváme s černým chlebem nebo noky.
Martina | 6. 11. 2011 Ne 12.06 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 894x