Grilovaný lilek
Jednou jsem byl u Dana na návštěvě a k pivku jsem dostal cuketu
ugrilovanou společně se slaninou, sýrem a posypanou kořením. Bylo to moc
dobré, takže když jsem byl jednou v Penny a viděl tam černý lilek, tak
jsem jej koupil a na večeři udělal v podstatě to stejné (kromě slaninny
kterou jsme neměli). Lilek jsem nakrájel a podle chytrých rad z netu jsem
posypal solí, aby vytáhla z lilku vodu a nebyl pak rozčvachtaný. Myslel
jsem si, že to je zbytečné, navíc když jsem stejně lilek musel umít vodou
od soli, ale lilek byl pak příjemně slaný. Takto „suchý“ lilek jsem
naskládal na plech a posypal provensálským a dalším kořením a polil
olivovým olejem. Na vrch lilku jsem dal hermelín a vložil do trouby. Lilek
jsme si s Marťou dali s chlebem a byl výborný .

Radim | 9. 12. 2011 Pá 12.16 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 755x