Cizrnovo-cuketové placičky
Cizrnu jsme ještě nikdy nevařili. Teď jsem ji původně koupila, abychom si mohli udělat polévku, kterou nám na chalupě uvařila Raďova mamka. V novém čísle magazínu Albert (1/12) mě ale zaujal recept na cizrnovo-cuketové placičky. Polévka bude jindy:-)
- 350 g cizrny, namočené přes noc (myslím, že jsem dala jen 200 – 250 g)
- 1 cuketa, nastrouhaná (dala jsem asi půl menší cukety)
- 1 cibule, nasekaná najemno
- 2 lžíce nasekaného kopru (od babičky naložený v octu)
- 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
- 50 g polohrubé mouky
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- olivový olej
- skrojky citronu a dip ze zakysané smetany, česneku a soli k podávání
Změklou, okapanou a osušenou cizrnu dáme do robotu a rozmixujeme ji. V míse smícháme cuketu, cibuli, kopr, citronovou kůru, mouku, prášek do pečiva, vejce a mléko a nakonec přidáme rozmixovanou cizrnu. V pánvi rozpalíme trochu oleje (asi jako když děláte bramboráky), přidáme část těsta, zformujeme a opečeme placičku nejprve z jedné, pak z druhé strany. Opakujeme do spotřebování veškerého těsta. Placičky podáváme se skrojky citronu a dipem.
My jsme zakysanou smetanu jako naschvál neměli, tak si placičky Raďa dával s kečupem a já s hořčicí.
Martina | 7. 2. 2012 Út 12.48 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Luštěniny | Tisk | 829x