Hovězí bramboráčky
Přidat do bramboráčků maso mě asi nikdy nenapadlo. O to víc mě zaujal tento recept z červnového čísla magazínu Albert. Na obrázku vypadalo toto jídlo velmi lákavě. Naše fotky se však bohužel tentokrát nepovedly. Hotové bramboráčky totiž mizely bleskovou rychlostí:-)
- 500 g brambor
- 250 g mletého hovězího masa
- 2 vejce
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce strouhaného křenu (myslím, že jsme nedávali)
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 20 g másla
- salátek z rajčat smíchaných s petrželkou, 1 lžící červeného vinného octa, solí a pepřem
Brambory nastrouhejte a vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny. V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem. Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem. Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte a pak opečte z obou stran dozlatova. Podávejte s rajčatovým salátem.
Martina | 13. 6. 2012 St 21.50 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Jídla z masa | Tisk | 546x
Komentáře k textu
Tak bramboráčky já strašně ráda, maso jsem tam nikdy nepřidávala, ale tyto vypadají mooc lákavě. Určitě vyzkouším.
25. 7. 2012 St 14.03