Falešné španělské ptáčky
K tomuto receptu mě přivedl pořad Prostřeno. Španělské ptáčky máme rádi. Proč tedy nezkusit jejich falešnou variantu?
Ptáčky byly dobré, ale hned dvakrát „falešné“. Jednou, protože byly z vepřového masa, podruhé, protože nešlo o závitky, ale okurka a vajíčko jsou až v omáčce
- 1 kg vepřové krkovice nebo kýty (měla jsem 400g vepřové plece)
- 1 malý kelímek plnotučné hořčice
- pepř, sůl
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- vývar z masoxu
- smetana
- 4 vejce uvařená natvrdo (dala jsem 1)
- 3 menší kyselé okurky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran silně potřeme hořčicí. Necháme chvíli odležet. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a dusíme doměkka – je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a dokončíme omáčku. Rozmixujeme ji a zjemníme smetanou a nakonec nahrubo nastrouháme vejce a okurku a pořádně vmícháme do omáčky. Prohřejeme, dochutíme a podáváme s masem a dušenou rýží.
(Omáčku jsem nemixovala, maso nevyndávala a rovnou ke všemu přidala nastrouhaná vejce a okurky a společně prohřála).
Martina | 14. 3. 2013 Čt 21.59 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 881x
Komentáře k textu
Hezký článek, až se mi sbíhají sliny. Ale nadpis Falešné španělské ptáčky, to je trochu divný češtin! Nemělo by tam být Falešní španělští ptáčkové? Či ptáčci? Ale to jen tak na okraj, nic ve zlém!
11. 4. 2013 Čt 15.59