Karamelové řezy snů
Opět inspirace z magazínu Albert – ze stejného čísla jako mrkvový guláš.
- 1 slazené kondenzované mléko Salko (použila jsem koupené karamelizované Salko)
- 2 vejce
- 200 g krupicového cukru
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 100 ml rostlinného oleje
- 750 ml mléka – zvlášť 250 ml a 500 ml
- 300 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 350 g másla – zvlášť 150 g a 200 g
- 2 mléčné BEBE sušenky
- 1 balení čokoládové polevy
Dejte vařit salko – zavřené a v plechovce – na dvě hodiny ve vodní lázni.
Na spodní piškot smíchejte vejce, krupicový cukr, prášek do pečiva, olej, 250 ml mléka, mouku a kakao a udělejte těsto. Nalijte ho do vymazaného a vysypaného pekáče a pečte při 180 °C asi třicet minut.
Pak uvařte náplň: V hrnci smíchejte pudinky, vanilkové cukry, 500 ml mléka a 150 g másla, pomalu zahřívejte a neustále míchejte – vařte asi dvě minuty. Ještě teplý pudink nalijte na upečený a lehce zchladlý piškot. Na něj pak položte sušenky a dejte všechno nejméně na hodinu ztuhnout. Vychlazené salko vyšlehejte s 200 g másla. Namažte ho na sušenky a vše polijte čokoládovou polevou. Dejte ztuhnout na dvě hodiny do lednice.
Moje poznámky: Péct korpus pouze ze 300g mouky se mi zdálo málo, a tak jsem dala 450g mouky a ostatní suroviny na korpus ve stejném poměru navýšila. Nakonec ale nebylo potřeba, bylo to až moc vysoké, takže i na velky plech pro příště stačí 300g mouky. Vrstva pudinku a sušenek nebyla moc vidět a ani chutově nebyla nijak výrazná, lze také pro příště vynechat.
Martina | 25. 5. 2013 So 17.33 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 1263x
Komentáře k textu
Je vtipne projizdet Vas web. Ja se orientuji podle fotek a prvni co me zarazilo z tech vsech byla fotka tohodle perniku jestli se to tak da nazvat . Asi jsem od prirody zrout. Mam jedinou vyhradu. Ta spodni cast buchticky je na me moc svetla. Vice kakaa . Boze to je slovo. Ahoj
19. 9. 2013 Čt 13.19