Jihočeská kulajda

  • 2–3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1,25 l vody
  • 2 menší brambory
  • 200–250 g čerstvých hub
  • sůl, 1/4 lžičky kmínu
  • 100 g zakysané smetany
  • kopr, ocet, cukr

Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozmícháme, přidáme na kostky nakrájené brambory, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory téměř měkké. Nakrájené houby osmahneme na zbylém másle a dusíme doměkka. Pridáme je do polévky a ještě chvíli povaříme. Polévku zjemníme smetanou a už nevaříme, jen prohřejeme. Nakonec polévku dochutíme nadrobno nasekaným koprem, octem a cukrem. Popř. přidáme natrvdo uvařená vejce, posypaná pažitkou.

Martina | 29. 7. 2007 Ne 21.20 | Vaření, Polévky | Tisk | 698x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: