Česká bramboračka

  • 1,5 l vody
  • sůl
  • 4–5 brambor
  • 30 g sušených hub
  • 1/4 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 cibule
  • 200 g zeleniny (např. kořenová zelenina, pórek, kapusta)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2–3 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky majoránky, pažitka, libeček

Do osolené vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory, namočené sušené houby a kmín. Na sádle nebo na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Zeleninu přidáme k bramborám. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. Dochutíme nakrájeným libečkem, majoránkou, prolisovaným česnekem a ještě chvíli povaříme. Ozdobíme nakrájenou pažitkou.

Martina | 29. 7. 2007 Ne 21.15 | Vaření, Polévky | Tisk | 695x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: