Těsto na domácí pizzu
Dnes se naše rodinka účastnila Běhu s klokanem, a tak jsme poprosili Pipiny, aby nám přijeli hlídat děti. Večer jsme si naplánovali, že zkusíme upéct domácí pizzu. Při přípravě těsta jsme se inspirovali tímto receptem. Další tipy můžete najít také zde. Fotky našich prvovýtvorů bohužel nemám, ale pochutnali jsme si.
- 250ml vody – nejlépe perlivé – dala jsem Magnesii
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 500 g hladké mouky – nejlépe přímo Pizza mouky (obsahuje více lepku a těsto je lepší než z hladké mouky)
- půl kostky čerstvého droždí nebo vrchová lžička sušeného
Suroviny vložíme do domácí pekárny a necháme zpracovat a vykynout těsto. Poté těsto rozdělíme na několík dílů – mě to vyšlo na 3 díly (3 plechy) a vyválíme ho opravdu natenko, jinak to nebude pizza, ale slaná buchta Válejte válečkem a na plechu si ještě pomozte třeba skleničkou nebo jen prostě vytahujte prsty. Placka by měla být vysoká maximálně půl centimetru… Já jsem válela na pečícím papíru, který jsem pak přenesla spolu s těstem na plech. Nazdobit pizzy měl pak za úkol Vlastík. Jeho oblíbenou náplní je slanina, hermelín a na kolečka nakrájená cibule. Základ pizzy potřel rajčatovým protlakem ochuceným česnekem a bylinkami.
Byla to dobrota a měli jsme co dělat, abychom ty tři plechy snědli.
Martina | 28. 9. 2013 So 20.50 | Vaření, ostatní pro pekárnu | Tisk | 419x