Těsto na domácí pizzu

Dnes se naše rodinka účastnila Běhu s klokanem, a tak jsme poprosili Pipiny, aby nám přijeli hlídat děti. Večer jsme si naplánovali, že zkusíme upéct domácí pizzu. Při přípravě těsta jsme se inspirovali tímto receptem. Další tipy můžete najít také zde. Fotky našich prvovýtvorů bohužel nemám, ale pochutnali jsme si.

  • 250ml vody – nejlépe perlivé – dala jsem Magnesii
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 500 g hladké mouky – nejlépe přímo Pizza mouky (obsahuje více lepku a těsto je lepší než z hladké mouky)
  • půl kostky čerstvého droždí nebo vrchová lžička sušeného

Suroviny vložíme do domácí pekárny a necháme zpracovat a vykynout těsto. Poté těsto rozdělíme na několík dílů – mě to vyšlo na 3 díly (3 plechy) a vyválíme ho opravdu natenko, jinak to nebude pizza, ale slaná buchta :-) Válejte válečkem a na plechu si ještě pomozte třeba skleničkou nebo jen prostě vytahujte prsty. Placka by měla být vysoká maximálně půl centimetru… Já jsem válela na pečícím papíru, který jsem pak přenesla spolu s těstem na plech. Nazdobit pizzy měl pak za úkol Vlastík. Jeho oblíbenou náplní je slanina, hermelín a na kolečka nakrájená cibule. Základ pizzy potřel rajčatovým protlakem ochuceným česnekem a bylinkami.

Byla to dobrota a měli jsme co dělat, abychom ty tři plechy snědli.

Martina | 28. 9. 2013 So 20.50 | Vaření, ostatní pro pekárnu | Tisk | 418x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb TomL

Díky za recept, určitě vyzkouším – pizzu miluju! :-)

5. 11. 2013 Út 11.07

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: